De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg "Jaarverslag 2011"

In 2011 zijn de voorbereidingen voor de Lustrumviering, het 100-jarig bestaan van de tuin dat is vastgesteld op 2 september 2013, begonnen en het lustrum zal samen met het Libanonlyceum worden gevierd. Lou de Boer schrijft een boekje over de geschiedenis van de tuin en zal daarvoor een bezoek brengen aan o.a. Het Natuurhistorisch Museum en het Gemeentearchief in Rotterdam. Er zal een oproep voor oude foto’s van de tuin worden gedaan in een aantal plaatselijke kranten. Een sponsor voor het Lustrumboekje moet nog worden gevonden. Een ander plan is om een boekje uit te geven over de flora en ontwikkeling van de flora in de tuin.

Bij de Erasmusstichting en Stichting Elise Mathilde Fonds werd een aanvraag ingediend voor nieuwe tuinbanken en sponsoring van de activiteiten en evenementen op de tuin. Beide aanvragen zijn gehonoreerd met een bedrag van € 1.500,00 elk.
De inventarisatie van het stichtingsarchief is door Lou de Boer aangepakt en afgerond.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

 

In december van 2011 werd de inzet van het bestuur van de stichting door de deelgemeente beloond met een “Zonnetje”, een prijs van € 500,00 voor vrijwilligers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de deelgemeente. Bovendien kreeg onze stichting ook nog een extra bedrag van € 500,00 cadeau van een andere prijswinnaar, de heer Ron Wever van hockeyvereniging Leonidas.

Op vrijdag 16 december werd de inmiddels traditioneel geworden Lichtjesavond georganiseerd. Het stichtingsbestuur zorgde voor de catering d.w.z. chocolademelk, oliebollen en glühwein en voor de vaste vrijwilligers was er een kerstkrans.

Vorige
 
Volgende