De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
  Kunst
 
Een musicerend gezelschap in de tuin.  

De Botanische Tuin Kralingen leent zich als omgeving heel goed voor het exposeren van kunst en voor andere culturele activiteiten. Diverse beeldende kunstenaars hebben reeds hun werk geëxposeerd in de tuin. In de toekomst kunnen wisselende exposities georganiseerd worden waardoor het mogelijk is om ook een ander publiek naar de tuin te trekken.

De Botanische Tuin Kralingen leent zich uitstekend als podium voor klein- schalige optredens. Op het fundament van de oude kas is plaats voor het podium. Op stoelen rondom het podium kan het publiek genieten van bij- voorbeeld (klassieke) muziek, dichters, verhalenvertellers en theater.

 

Educatie/Edutainment
  Sociaal

Vrijwilligers en buurtbewoners participeren en werken in de tuin. Voor deze vrijwilligers organiseert de beheerder regelmatig cursussen, zoals bijvoorbeeld een snoeicursus. De informatie wordt meteen in de praktijk gebracht.

Daarnaast biedt de tuin een veilige werkplaats voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap uit zorginstellingen als Pamijer, BAVO en Hartelborgt. Sinds enkele jaren werken mensen van deze instellingen onder begeleiding in de tuin.

Een man werkend in de tuin.