De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
  "Nieuwsbrief Maart 2011"

Beste vrienden van de Botanische Tuin Kralingen.

In de lente van ieder nieuw jaar ontvangt u van ons een tuinbericht waarin we allereerst terugkijken op de afgelopen tijd. We hebben een veelbewogen jaar achter de rug met als positief hoogtepunt de opening van de nieuwe kas. Robin de Roon, lid van het nieuwe Dagelijks Bestuur van de deelgemeente, knipte vanwege de stromende regen onder een paraplu het lint door. Daarna kon het gezelschap voor het eerst de kas in. Eric Douma werd in het zonnetje gezet. Hij is landschapsarchitect en vrijwilliger bij de tuin en heeft veel werk verzet voor de realisatie van deze kas. Hij kreeg van een paar verklede kleutertuinlieden een eigen boom aangeboden die gedoopt werd als Ericboom, lid van de familie van de Doumaceae. Hierna was er nog een (kleinere) onthulling. In de lange winter met veel sneeuw had Bizahr Hamdi, tijdelijk medewerker van de tuin, gewerkt aan een miniatuur midden-oostentuin met een maquette ge´nspireerd op het Alhambra. Ter gelegenheid hiervan was een delegatie van de Koerdische gemeenschap in Rotterdam naar de tuin gekomen en werden we getrakteerd op Koerdische muziek en dans en een overvloedige Koerdische maaltijd.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Tijdens de verborgen tuinendagen en de Kunstroute Kralingen-Crooswijk scheen de zon gelukkig wel, beide evenementen trokken veel enthousiaste bezoekers. De vleermuizenavond daarentegen viel dit jaar ook letterlijk in het water want vleermuizen laten zich niet zien als het regent. Gelukkig zat het weer wel mee tijdens de poëzieavond en de buurtdag. Vooral tijdens de sluitingsdag van het tuinseizoen maakten een stralende zon, harpmuziek in de buitenlucht en een verrassend leuk “papiertheater” deze dag tot een groot succes.
Net als voorgaande jaren waren er in de tuin veel kinderactiviteiten. In de meivakantie was er de creatieve lentedag voor kinderen uit de buurt. In de zomervakantie deed de tuin mee aan het “jeugdvakantiepaspoort”  en in lente, zomer en herfst kwamen er in kleine groepjes meer dan 2000 kinderen op bezoek voor een buitenles (dit jaar o.a. thema: ‘speuren naar kleuren’).

Vervolg