De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
  "Nieuwsbrief Maart 2015"

Beste vrienden van de Botanische Tuin Kralingen.

Terugkijkend op het vorige jaar, mogen we zeggen dat het voor de botanische tuin een goed jaar was; er waren genoeg behulpzame vrijwilligers, de activiteiten werden goed bezocht en de tuin stond er mooi bij.  Wat waren de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar?
Wij hebben afscheid genomen van Mariëlle van der Heeden  in haar functie als bedrijfsleidster cluster ‘Kralingen’ voor de gemeente Rotterdam Sport en Cultuur. De stichting dankt haar hartelijk voor haar inzet, zowel voor de tuin zelf als voor haar werknemers en vrijwilligers. De functie van Mariëlle is overgenomen door Laura Scheublin.
Verder hebben we op 18 mei afscheid genomen van dhr. Van der Schalk en hem bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de tuin o.a. als secretaris van het eerste uur, daarna als voorzitter en van 2006 tot 2013 als lid van de kascommissie. De stichting heeft hem een schilderij van de tuin cadeau gedaan. Hij zal als lid van de kascommissie in 2015 opgevolgd worden door de heer Dick Kabel. Deze zal dit jaar dus samen met Dhr. Daan Touw onze penningen controleren.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Er waren in 2014 tal van leuke activiteiten in de botanische tuin. Allereerst werd op 30 april door Stichting Pacific Enterprises Unlimited, ondersteund door medewerkers van de tuin en de stichting, een heel leuke creatieve theaterdag in de tuin gehouden voor ca. 100 kinderen.
Op 18 mei, het Lentefeest, werd de opening van het activiteitenseizoen officieel gevierd met een optreden van het acrobatenduo Olamari. Na de pauze gaf Olamari een workshop acrobatiek voor kinderen, tot groot genoegen van jong en oud.
Op zondag 7 september trad het Flexemble op (klarinet, fluit, fagot en hoorn) met stukken van Strauss tot Duke Ellington. Het was prachtig weer en voor sommigen onder ons zelfs een beetje té warm in de zon.

Vervolg