De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
  "Nieuwsbrief Maart 2016"

Beste vrienden van de Botanische Tuin Kralingen.

Terwijl ik dit schrijf bloeien de sneeuwklokjes en krokussen in de Botanische Tuin en heeft de Magnolia al volop wit-zachtroze knoppen. Het was een zachte winter, hoewel er nog tot in maart nachtvorst was. De tuin staat er prachtig bij, er zijn veel nieuwe planten en bomen geplant: diverse stinzeplanten (o.a. botanische irissen, sieruien, zwarte tulpen) en een aantal bijzondere bomen (Hickorynoot, Katsuraboom, Tulepoboom, Mammoetboom). Ook is er een nieuwe toverhazelaar gekomen, die het exemplaar vervangt dat een paar jaar geleden bij de extreme vorstval was doodgevroren.

Terugblik 2015
In het voorjaar 2015 werd de scheefgezakte pergola gerestaureerd (bekostigd door de Vriendenstichting) en in het najaar het toilettenblok (bekostigd door de gemeente).
Sinds het voorjaar 2015 staat er een prachtige bijenkorf achter in de tuin waar twee dames ecologisch imkeren: de bijen bouwen zelf hun raten en mogen hun honing behouden.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

De sfeer onder medewerkers, vrijwilligers en bezoekers was het afgelopen jaar opperbest, er is met veel toewijding en plezier aan de tuin gewerkt en activiteiten werden goed bezocht. Helaas is onze oud-vrijwilliger Jan van Touw op 83-jarige leeftijd overleden. Een delegatie van zijn vrienden uit de tuin ging naar de crematie, ook om daarmee de dank uit te drukken voor de vele jaren dat Jan stil en toegewijd in de tuin werkte.

De rondleidingen van Frans Advokaat zijn het afgelopen jaar weer goed bezocht, hartelijk dank Frans! Het grootste succes is jaarlijks de middag over ‘eetbare gewassen’ waar weer de heerlijkste gerechten gepresenteerd werden.

Vervolg