De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
  "Nieuwsbrief Maart 2017"

Beste vrienden van de Botanische Tuin Kralingen.

Na een korte vorstperiode en nét genoeg sneeuw om mooie foto's te maken, is onze Botanische Tuin Kralingen klaar voor het voorjaar. In de kas werden weken geleden al voorbereidingen getroffen voor de komende lentedag die in het teken zal staan van eetbare planten. Er is lekker gesnoeid en de bankjes zijn weer als nieuw. Trots zijn we op onze nieuwe zadenlijst waarmee we 112 plantensoorten aan Botanische Tuinen over de gehele wereld kunnen aanbieden.

Terugblik 2016
Na een grote snoeibeurt aan het begin van het jaar zag de tuin er weer als nieuw uit. Er kon veel ingezaaid worden en - heel verheugend - de fontein kreeg een nieuwe pomp. Heel fijn dat het water weer klatert in dit romantische stukje tuin!
Water speelde helaas ook een centrale rol in de maanden mei en juni. Door enorme regenval stonden grote delen van de tuin onder water.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Dit bleef niet zonder gevolgen. Niet alleen moesten we afscheid nemen van de vlinderstruik, de pindakaasboom en de lijsterbes, ook stak de schimmel in de buxus de kop weer op en gingen er veel kruidenplanten dood.Een pomp moet in de toekomst de grootste wateroverlast voorkomen. De mooie nazomer maakte veel goed.

Onverminderd positief in 2016 was de inzet van onze vrijwilligers. Fijn dat er door zovelen en in zo'n opperbeste stemming in en aan de tuin gewerkt wordt, waarbij de begeleiding van onze beheerder Jack niet ongenoemd mag blijven.

 

Vervolg