De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief Maart 2017"


Vaste punten in het activiteitenprogramma waren ook in 2016 de rondleidingen van 'onze' Frans Advokaat; de 'rugzakroute' voor kinderen van 4-8 jaar op de woensdagmiddag en de 250 (!) speurtochten in het kader van het jeugdpaspoort in de zomervakantie.

Het tuinjaar werd ook in 2016 volgens traditie geopend met het lentefeest op 8 mei. De muzikanten van Ars Musica speelden, de kinderen maakten pindakaas bij de Stichting Steensoep en de schaduw onder de lindeboom bleek dé plek voor een kennismaking met de Chinese bewegingsleer Qi-gong.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen


De schaduw bleek op 5 juni ook de beste plek om te genieten van het prachtige concert van het Quintet Airlines in een op die dag zeer warme tuin. Minder goed weer was het tijdens de opening van het Midzomerfestival Kralingen op 18 juni. Maar uiteindelijk kwamen er nog de nodige bezoekers, die onder meer genoten van 'live'schilderen. Het geplande optreden van Danshuis Haarlem moest worden uitgesteld naar de editie 2017.
Wij verheugen ons hierop!
Voor herhaling vatbaar was zeker oop het 'energieke' optreden van de Greenmachine van zanger Florian Wolff tijdens het herfstfeest op 18 september. Palmen uit Rotterdam, onze vrijwilligers en niet te vergeten alls enthousiaste jonge én oude bezoekers, maakten er een prachtige middag van!

Oude en nieuwe gezichten
Sfeervolle afsluiting van het jaar was ook ditmaal de traditionele Lichtjesavond (16 december). De muziek van het Alma Trio en de vele honderden lichtjes zorgden voor een sprookjesachtige sfeer. Een mooie afsluiting van het tuinjaar.

Terug
Vervolg