De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
  "Nieuwsbrief Maart 2018"
Goede vrienden van de Botanische Tuin Kralingen.

Na een bijzonder natte winter waarin we gelukkig ook konden genieten van de schoonheid van onze besneeuwde tuin, staat na een weekje felle kou op de valreep nu eindelijk het voorjaar voor de deur. Beheerder, vrijwilligers en bezoekers kunnen eigenlijk niet wachten! Komt u dus vooral heel snel een kijkje nemen in de tuin.
Natuurlijk is ook in de wintermaanden hard doorgewerkt en dat is te zien! Stevig snoeiwerk zorgde ervoor dat er vrijwel geen stormschade in de tuin is. Veel tijd en aandacht werd besteed aan het zoveel mogelijk beperken van de gevolgen van de overvloedige regenval en het feit dat het water steeds slechter wordt afgevoerd. Ondanks deze inspanningen sneuvelden  in het afgelopen jaar enkele mooie bomen. Voor het eerst moest ook onze feestelijke Lichtjesavond worden afgelast. De huidige pompcapaciteit is onvoldoende en ophogen is onvermijdelijk. De Stichting Vrienden van de Botanische Tuin Stichting zou in samenspraak met NME en de gemeente Rotterdam graag meer aandacht willen voor onderzoek naar oorzaken en duurzamere oplossingen.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen
Terugblik 2017

Overvloedige regenval of niet, de tuin zag er deze zomer fantastisch uit! De vele eetbare planten - het thema van 2017 - droegen uitstekende oogsten. Waar de buxusmot ook in Kralingen meedogenloos toesloeg, bleek gelukkig ook dat bestrijden met succes kan. In hoeverre onze vele buxushaagjes permanent gered zijn, kunnen we pas in de komende tijd vaststellen: de mot plant zich immers verschillende malen per jaar voort.
Eén van onze imkers, Johanna Priester, is dit jaar gestopt als imker in de tuin. Als 'afscheidscadeau' heeft Johanna heeft haar handgemaakte kast geschonken aan de tuin. Dank Johanna! De verzorging van de kasten is nu in handen van onze imker Jolanda van Houten. Het zadenhuisje is inmiddels zeer sfeervol ingericht als educatieruimte voor bijenonderwijs. De Stichting heeft met veel plezier kunnen bijdragen aan de gebruikte materialen.

Vervolg