De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief Maart/April 2019"

Plannen 2018 -2019

De Botanische Tuin Kralingen ging aan het einde van 2018 over van de afdeling NME (Natuur en Milieu Educatie) van de gemeente Rotterdam naar de zelfstandige stichting Natuurstad. Inmiddels heeft de vriendenstichting kennisgemaakt met de nieuwe directeur Louise Bergenhenegouwen. Aan beide zijden is er zeker de wil tot goede samenwerking.
In 2019 zal de stichting nadrukkelijk aandacht blijven vragen bij Natuurstad en andere bestuursorganen voor het verbeteren van de waterafvoer, restauratie van het zadenhuisje en natuurlijk passende vervanging van het beheerdershuisje waarmee ook gebruiksmogelijkheden van de tuin worden vergroot. Samen met een architect is een opzet geschetst en wordt nu een plan van aanpak voor onder meer de financiering uitgewerkt.
Vrijwilligers zijn niet weg te denken in onze tuin en ook het omgekeerde geldt: de tuin is enorm belangrijk voor onze vaste vrijwillige krachten. De vriendenstichting pleit daarom voor een goede begeleiding én voor behoud en versterking van de maatschappelijke positie die de tuin voor onze vrijwilligers vervult.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Het bestuur
Het bestuur bestaat uit Stephan Sluijters, scheidend penningmeester; Selma Roenhorst, secretariaat, Reineke Bierenbroodspot, lid Joppe Burgers aankomend penningmeester en Nel van Holst, voorzitter. Zij worden bijgestaan door Ton van der Roer, beheerder en Eric Douma, adviseur en landschapskundige.

Wij danken alle vrijwilligers en medewerkers die in/voor de tuin werkten en alle 'vrienden' die gedoneerd hebben alsmede Ploum hartelijk voor hun giften en bijdragen.

Namens het bestuur,
Nel van Holst

Terug