top of page
_DSF3260.jpg

Herinneringen maken én ophalen tijdens sfeervolle Lichtjesavond

Windstil, droog en niet al te koud: de weersomstandigheden waren ideaal tijdens de Lichtjesavond in de Botanische Tuin Kralingen op 15 december jl. Heel wat bezoekers genoten dan ook van de sfeervol verlichte tuin en de muziek van singer/songwriter Imme en haar gitarist. Na een wandelingetje door de tuin en dan met een warm drankje bij de vuurkorf.... wat wil je nog meer?

De lichtjes waren vooraf klaargezet en ontstoken door een ploeg enthousiaste vrijwilligers, een hele klus.

Deze goedbezochte lichtjesavond komt na een periode van sluiting in verband met werkzaamheden die de gevolgen van wateroverlast in de tuin moeten beperken. Gelukkkig regende het tijdens de avond niet, maar kon wel vastgesteld worden dat de paden er weer prachtig vlak en heel goed beloopbaar bij liggen. Ook het plein voor de kas ziet er weer als nieuw uit.. Naar verwachting zullen ook de wortels van onze planten en bomen, die de laatste jaren veel te lijden hadden van het feit dat het water niet goed afgevoerd werd, veel baat hebben van de verbeterde waterafvoer.


Bijzonder was de aanwezigheid van de familie Antuzzi., kinderen van Vittorio Antuzzi die vele jaren als tuinbaas in de Botanische Tuin Kralingen werkte. Voor hen was de tuin het decor van hun jeugd en dat riep de nodige herinneringen op.die ter plekke werden doorgegeven aan hun kinderen. Een geslaagde avond!

De Lichtjesavond is een intiatief van de Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen en werd mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet.

55 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page