top of page
_DSF3260.jpg

ARTIST IN RESIDENCE 2023 –2024 Egbert Bakker

U kon al met hem kennismaken tijdens Open Monumentendag in september 2023 in de tuin: onze Artist in Residence 2023-2024 Egbert Bakker. Hij vertelde toen voor een enthousiast publiek meer over de manier waarop hij zijn beleving van de omgeving vormgeeft in zijn werk. Egbert wil verschillende composities maken uit verschillende hoeken. ieder met hun eigen plantengroei en licht.      


Bij de Botanische Tuin Kralingen zijn we natuurlijk niet objectief, maar wij vinden dat Egbert onze tuin prachtig heeft vastgelegd in dit werk:Het formaat is 50 x 120 cm, acryl op doek. 

Al enkele jaren nodigt de stichting Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen een beeldend kunstenaar uit om zich vier seizoenen lang door de tuin te laten inspireren.  Initiatiefnemer en eerste kunstenaar in de tuin was Willem van Hest, gevolgd door Inge Hoefnagel & Mirian Zimmerman en Vladimir Radujkov.   


Egbert Bakker werd in 1974 geboren in Rotterdam en bracht daar ook zijn jeugd door. Na de middelbare school vertrok hij naar Groningen waar de rechtenfaculteit al snel werd ingeruild voor de Kunstacademie. Na enige tijd vestigde hij zich weer in Rotterdam en dat kun je zien in zijn werk. Meer informatie, ook over zijn  werk in opdracht, vindt u via www.egbertbakker.nl  51 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page