top of page
_DSF3260.jpg

Artist in Residence Vladimir Radujkov 2021-2022

Updated: Dec 11, 2022
VLADIMIR RADUJKOV


Voor het derde jaar op rij laat een beeldend kunstenaar zich inspireren door onze bijzondere Botanische Tuin Kralingen. In het seizoen 2021-2022 is dat Vladimir Radujkov. Hij woont nog geen 50 meter van de tuin en was al een regelmatig bezoeker. Mooier kan het niet: de Vrienden van de Botanische Tuin wilden graag een kunstenaar uit de nabije omgeving. Dat Vladimirs stijl formeel abstract maar fundamenteel natuurgericht en geïnspireerd is, dat past al even goed.


Vladimir: Inspiratie ligt in maandelijkse veranderingen in plantengroei, vervaging, kleurveranderingen, lichtveranderingen en algehele uitstraling van de tuin.


Iedere maand maakt de Vladimir tijdens een bezoek aan de tuin een reeks foto’s die wordt verwerkt tot een moodboard met kleurstalen en texturen. Dit moodboard is de basis voor het schilderij van die maand. Alle schilderijen worden 100 x 100 cm groot en uitgevoerd in acryl op canvas. Na een jaar ontstaat dan een reeks die een geheel eigen beeld geeft van de natuur in tuin door het jaar heen. Heel mooi: de tuin krijgt 4 schilderijen, 1 per seizoen!95 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page