top of page
_DSF3260.jpg

Botanische tuin binnenkort weer open

De werkzaamheden aan onze tuin verlopen voorspoedig! Alles wijst erop dat we u vanaf 5 december – op tijd voor de traditionele Lichtjesavond op 15 december - weer welkom kunnen heten. De tuin is dan beter bestand tegen de steeds langer wordende droge en natte periodes.


Mooie looplaag


Wat tijdens een bezoek dan direct in het oog springt zijn de opnieuw uitgegraven wandelpaden. Ze hebben een mooie dikke looplaag gekregen en zijn niet langer glibberig en glad. Verborgen in de grond onder het pleintje bij de kas zijn kratten aangebracht. Zo wordt gezorgd voor een vlotte waterafvoer als het regent én voor beschikbaar water in periodes van droogte. Daar zullen onze planten en bomen, die nu vaak last hadden van rottende wortels - heel blij mee zijn!


Nieuwe inspiratie

Er is lang en door veel Rotterdamse partijen gewerkt aan dit plan, waarbij de bijdrage van Rotterdams Weerwoord zeker genoemd moet worden. De stichting Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen dankt alle betrokkenen!

Natuurlijk zijn onze tuinvrouwen Judith en Petra blij dat ze weer als vanouds aan de slag kunnen. Dat doen ze vol nieuwe inspiratie want er is ondanks de sluiting niet stilgezeten. Samen met een aantal vrijwilligers – op andere groene locaties in Rotterdam en daarbuiten aan de slag gegaan.

Vragen over dit project? Neem dan contact op via telefoonnummer 088 - 600 39 00 of e-mailadres botanischetuin@natuurstad.nl.


26 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page