top of page
_DSF3260.jpg

Tekenen in de Tuin

Vanaf januari 2024 iedere derde donderdag van de maand.

“Waar je bent is het mooi”. Dat is de slagzin van kunstenaar Sonja van Dolron, een doorkijkkunstenaar van beroep. Beter kijken, doorkijken is haar devies. Zij fotografeert en schildert het alledaagse als monumenten van ons bestaan.


Tijdens Open Monumentendag was zij voor het eerst in de Botanische tuin, om te schilderen met bewoners uit de buurt. Het was een heerlijke doorkijksessie, waarbij iedereen met volle teugen van alle kleuren, vormen en ritmes van de tuin genoot, en een poging deed dit zo krachtig mogelijk op papier te krijgen. Er werden kleurexplosies geschilderd, gedetailleerde bladformaties geschetst en mooie composities gevonden in alle hoeken van de tuin.


Vanaf januari 2024 zal Sonja van Dolron elke maand met de buurtbewoners doorkijken en schilderen in de tuin. Elke derde donderdag van de maand kun je komen genieten en tekenen of schilderen met Sonja. Zij neemt elke keer weer een ander materiaal mee om uit te proberen. Je leert intussen van alles over de regels van de beeldende kunst in het platte vlak. En je hoeft echt niks te kunnen. Het is echt voor iedereen.


Wat: teken- en schilderlessen

Waar: in de Botanische tuin Kralingen

Wanneer: elke Derde Donderdag van de maand, want dat is lekker makkelijk te onthouden.

Wie: echt voor iedereen.
Heb je nog nooit getekend, geen zorgen, Sonja helpt je gewoon op weg. Ben je al harstikke getraind, dan zoekt Sonja graag een nieuwe uitdaging voor je.

Wil je komen op zoek naar kleur, ritme en licht, geef je wel even van tevoren op. Dan ben je verzekerd van een plekje. Mail naar sonjavandolron@gmail.com. Weet je pas op het laatste moment of je mee kunt doen, kom dan toch. Hoogstwaarschijnlijk kan Sonja nog wel een plekje voor je regelen. Je kunt ook bellen: 0647482459

Meer over Sonja van Dolron haar werk: sonjavandolron.com

Over haar rijdende atelier op wielen waarmee ze op verschillende locaties lesgeeft: atelieropwielen.com

190 views0 comments

コメント


bottom of page