top of page
_DSF3260.jpg

Tuin tijdelijk gesloten voor aanleg betere afwatering

Binnenkort starten de werkzaamheden om onze tuin beter bestand te maken tegen de steeds langer wordende droge en natte periodes. De tuin is daarom dicht van maandag 9 oktober tot en met

maandag 4 december a.s.

De laatste zondagsopening is op 8 oktober. Frans Advokaat gaat voor zijn rondleiding over paddenstoelen op

22 oktober traditiegetrouw naar het Kralingse Bos.


Ontwateringssysteem

Het werk bestaat uit het uitgraven van de looppaden, de plaatsing van het ontwateringsysteem en het weer bewandelbaar maken van de looppaden.

Dat is nodig omdat bij regenval het water nu moeizaam wegloopt. Dat zorgt voor natte, glibberige paden en onveilige situaties, zoals je kunt zien op deze foto genomen na een fikse regenbui.

Ook hebben omliggende planten en bomen last van rottende wortels door de moeizame ontwatering en dat is al een aantal van onze mooie oude bomen fataal geworden..


Blij met deze actie

De stichting Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen drong al een aantal jaren aan op deze werkzaamheden. We zijn dan ook erg blij dat ze nu van start gaan, ook al moeten we onze wandelingen door de tuin even missen!

Daarbij is het fijn om te weten dat onze tuinvrouwen Judith en Petra samen met de vrijwilligers de komende weken benutten om nog meer vakkennis en vaardigheden op te doen.


Vragen?

Vragen over dit project? Neem dan contact op via telefoonnummer 088 - 600 39 00 of e-mailadres botanischetuin@natuurstad.nl.78 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page